Σε ιδανική τοποθεσία περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι του Πειραιά και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", το Sikyon Hotel & Resort είναι η πιο κοντινή και γρήγορη απόδραση από την πόλη, προσφέροντας επίσης την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα αρχαία ιστορικά θαύματα του ελληνικού κόσμου, καθώς οι Μυκήνες απέχουν μόλις μία ώρα οδικώς από το θέρετρο και 2 ώρες οδικώς από την Αρχαία Ολυμπία και τους Δελφούς.

Ακροκόρινθος

Βρίσκεται σε υψόμετρο 575 μέτρων και δεσπόζει στην πεδιάδα της Κορίνθου. Ο Ακροκόρινθος χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως ρολόι. Το 1210, το κάστρο καταλήφθηκε από τους Φράγκους και αργότερα παραχωρήθηκε σε διάφορες οικογένειες στην Ιταλία. Αργότερα, ο Ακροκόρινθος πέρασε στην ιδιοκτησία του Θεόδωρου Παλαιολόγου, ο οποίος το πούλησε για οικονομικούς λόγους στους Ιππότες του Ιωάννη, οι οποίοι το διατήρησαν μέχρι το 1404. Το 1458, ο Μωάμεθ Β' ο Κατακτητής κατέλαβε το κάστρο και 300 χρόνια αργότερα, το 1687 το παρέδωσε στους Βενετούς, οι οποίοι το επισκεύασαν και του έδωσαν τη σημερινή του μορφή. Το 1715 το πολιόρκησαν και το κατέλαβαν οι Τούρκοι. Το κάστρο παρέμεινε υπό την κατοχή τους μέχρι το 1821, ενώ τον Ιούλιο του 1822 κατακτήθηκε από τους Έλληνες αγωνιστές, όταν το ανακατέλαβε ο Δράμαλης. Τελικά, περιήλθε οριστικά στους Έλληνες το 1827, στο τέλος της Επανάστασης.

Λίμνη Δόξα

Το ορεινό διαμάντι της Κορινθίας, η τεχνητή λίμνη Δόξα, βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, στον Φενεό, σε ένα μεγάλο οροπέδιο ανάμεσα στα όρη Ζήρεια και Χελμός. Η λίμνη περιβάλλεται από πεύκα, βελανιδιές, πλατάνια και καστανιές, ενώ μέσα στη λίμνη, στο σχηματισμό ενός μικρού νησιού, συναντάμε την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου. Στην περιοχή της λίμνης λαμβάνουν χώρα πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες.

 

Φαράγγι της Φόνισσας

Είναι ένας χείμαρρος που ξεκινάει από το χωριό Βρυσούλες και φτάνει μέχρι το χωριό Λουτρό πολύ κοντά στην πόλη του Ξυλοκάστρου, ενώ στην αρχαιότητα ο χείμαρρος αυτός αποτελούσε το όριο της αρχαίας Πελλήνης και ονομαζόταν «Κριός». Πρόκειται για ένα μικρό αλλά εντυπωσιακό φαράγγι. Επιβλητικό, ξεδιπλώνεται μπροστά μας σε μια διαδρομή περίπου 10 χιλιομέτρων.

Το ρέμα των μύλων

Πρόκειται για ένα φυσικό φαράγγι με λίμνες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινες γέφυρες, το οποίο προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Ένα ειδυλλιακό μέρος που ο καθένας μπορεί να νιώσει το μεγαλείο της φύσης. Βρίσκεται κοντά στο οροπέδιο της Ζάχολης με το πυκνό δάσος μαύρης πεύκης και αποτελεί μια εύκολη διαδρομή για κάθε επισκέπτη που αγαπά το περπάτημα, στη σκιά πανύψηλων δέντρων, με μικρούς καταρράκτες και λίμνες.

Ηφαίστειο Σουσάκι

Το συναντάμε σε υψόμετρο 180 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, στο Σουσάκι, κοντά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Πρόκειται για το ηφαίστειο Κρομμύων, το οποίο ανήκει στο ίδιο ηφαιστειακό τόξο με τα ηφαίστεια των Μεθάνων, της Αίγινας, του Πόρου, της Νισύρου και της Σαντορίνης. Αν και η τελευταία ηφαιστειακή έκρηξη στην περιοχή έγινε πριν από 2,7 εκατομμύρια χρόνια, το ηφαίστειο εξακολουθεί να παρουσιάζει πολύ έντονη μεταηφαιστειακή δραστηριότητα με θερμά αέρια. Εδώ, μια πεζοπορική εμπειρία είναι διαφορετική από τις άλλες. Όταν φτάσετε στην περιοχή, το τοπίο αλλάζει απότομα και η βλάστηση δίνει τη θέση της σε ένα κυριολεκτικά σεληνιακό τοπίο γεμάτο ηφαιστειακά πετρώματα και μικρές στοές. Συνεχίζοντας ψηλότερα, το μονοπάτι διασχίζει την κοιλάδα ενός ρέματος και σε ορισμένα σημεία ο επισκέπτης μπορεί να δει νερό να ρέει μέσα από τους λαιμούς της γης. Το τοπίο πρασινίζει ξανά και τα πεύκα εμφανίζονται στις απότομες πλαγιές. Μικρά κυπαρίσσια, σπάνια λουλούδια, αλλά και καλάμια. Ακόμη ψηλότερα και ανάλογα με την εποχή, μπορείτε να βρείτε και μικρούς καταρράκτες, ολοκληρώνοντας την όμορφη εικόνα της ανάβασης.

Λίμνη Δασίου

Η λίμνη Δασίου περιβάλλεται από έλατα και ορεινή βλάστηση, σχηματίζοντας μια μικρή νησίδα στη μέση και φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη φυτών και ζώων. Βρίσκεται στα δυτικά του οροπεδίου της Ζήρειας, πολύ κοντά στα Τρίκαλα, σε υψόμετρο περίπου 1.600 μέτρων. Είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για πεζοπορία ή ορεινή ποδηλασία.

Λίμνη Στυμφαλία

Μια πανέμορφη λίμνη - υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά θηλαστικά και έχει κηρυχθεί καταφύγιο θηραμάτων. Έχει συμπεριληφθεί στις Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά της Ελλάδας και στο δίκτυο NATURA 2000. Φιλοξενεί δεκάδες είδη πτηνών που φωλιάζουν ή παραμένουν εκεί κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού τους ταξιδιού.

Κοιλάδα Φλαμπουρίτσα

Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, η οποία αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000, χαρακτηρίζεται από υψηλή βιοποικιλότητα. Εδώ εκβάλλει ο ποταμός Σύθα στη θάλασσα του Ξυλοκάστρου. Παντού υπάρχουν ρυάκια και νερά που ξεχειλίζουν κάτω από αιωνόβια δέντρα και κάνουν το τοπίο ιδανικό για πεζοπορία.

Δρυοδάσος Μογγόστου

Βρίσκεται στο δήμο Ξυλοκάστρου, αποτελεί απομεινάρι των απέραντων δρυοδασών της Πελοποννήσου και ανάμεσα στις αιωνόβιες βελανιδιές φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Γύρω του ο κάμπος καλύπτεται από αμπελώνες και από την κορυφή του προσφέρει υπέροχη θέα στην ακτή και τις πλαγιές της Ζήρειας.

Αρχαία Σικυώνα

Βρίσκεται στο λόφο του Βασιλικού, το οποίο είναι ένα χωριό περίπου 4 χιλιόμετρα νότια του Κιάτου. Το θέατρο και το ρωμαϊκό λουτρό είναι τα πιο επιβλητικά από τα ερείπια της αρχαίας Σικυώνας. Το ανατολικό τμήμα θεωρείται το κύριο γυμναστήριο και φτιάχτηκε από τον πατέρα του Αράτου, τον Κλεινία γύρω στο 280 π.Χ. Η κορυφή (70 μέτρα μήκος και 32,50 μέτρα πλάτος) θεωρείται μεταγενέστερη προσθήκη των ρωμαϊκών χρόνων. Ένα άλλο αξιοσημείωτο μνημείο είναι τα ερείπια του αρχαϊκού ναού του 7ου αιώνα στον περίβολο της αγοράς που είναι αφιερωμένος στην Άρτεμη ή τον Απόλλωνα.